Na protest su došli predsjednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, Radomir Lazović i Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd, Aleksandar Jovanović Ćuta iz pokreta Moramo - Zajedno, javlja "Tanjug".

Kašiković pozvala okupljene da krenu u šetnju

"Pozivamo vas da zajedno formiramo prsten oko RTS. Kolona će se kretati Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, zatim će skrenuti levo u Beogradsku ulicu, zatim u Ilije Garašnina i opet levo u Takovsku do RTS”, rekla je Kašiković i dodala da će još jedna bina biti u Tašmajdanskom parku. 

Ponovo pročitani zahtjevi: RTS je javni servis koji plaćaju svi građani

Ranka Kašiković, radnica Gerontološkog centra u Subotici, pročitala je zahtjeve ispred organizatora skupa. Ona je navela da je RTS javni servis koji plaćaju svi građani i da zato traže da postupe odgovorno i da poštuju zakone.

Printscreen

"Ako tako pažljivo izveštavaju o mitingu SNS-a i protestu u Francuskoj, šta ih sprečava da tako izveštavaju o protestu "Srbija protiv nasilja". Ne odustajemo od zahteva. Dugo sam se pitala kako smo došli dovde i kako smo dozvolili sve ovo. Ćutali smo i dozvolili da nastane jedan nakadaradn svet. U tom svetu od vas se ne traži da svoj posao radite najbolje što možete, već da budete lojalni političkim moćnicima. U tom svetu oni koji su lojalni su zaštićeni i za njihovu bahatost nema posledica i odgovornosti. Njima se sve može. U tom svetu nasilje je sasvim normalno. Ćuti se na provomivisanje nasilja. Posledica je da niko ne zna ko može biti sledeća žrtva takvog sveta u kojem vlada strah", rekla je ona.

Cilj protesta da se stvori obruč oko javnog servisa

Ispred zgrade RTS-a, veliki broj ljudi se upućuje kroz Takovsku ulicu ka Skupštini i podsjeća da je cilj protesta da se stvori obruč oko javnog servisa, pošto je jedan od zahtjeva, pored smjene rukovodstva te kuće, da na Dnevniku RTS-a gostuje i jedan od organizatora ovih demonstracija.

Bina u Tašmajdanskom parku

U park Tašmajdan pristižu građani u velikom broju već 15 minuta i kreću se u smjeru Skupštine. Riječ je o velikoj grupi i policija je došla na motorima i zaustavila saobraćaj. Što se tiče parka on je u ovom trenutku prazan, međutim tu je bina. 

Organizatori su pozvali građane da ponesu po cvijet

Organizatori su pozvali građane da ponesu po cvijet i ostave ga ispred Narodne skupštine "kako bi se pokazalo poštovanje prema žrtvama masovnih ubistava u Srbiji i saosećanje sa porodicama i prijateljima preminulih".

Počelo je okupljanje građana

Počelo je okupljanje građana na platou ispred Narodne skupštine, gdje su krenuli da razvijaju različite transparente - poput "Uspravni, ispravni, pristojni", a mnogi nose i crvene ruže. Saobraćaj ispred Skupštine je sada blokiran.