Ovaj gest vrijedan divljenja na društvenoj mreži Fejsbuk podijelila je Aleksandra Letić.

“Djeca su naša budućnost, tu smo svi saglasni. Ali djeci treba podrška, u njihovo obrazovanje treba uložiti trud, sredstva, energiju i kreativnost. Tu smo alarmantno loši. Ako radite u kancelariji, da li biste se pobunili da vam daju staru pisaću mašinu, da na njoj radite? Naravno da biste se pobunili i to sa punim pravom. Svijet se razvio. Poslovno i privatno koristimo savremene tehnologije i aparate. Zašto onda to ne tražimo i za našu djecu u školama? Zašto nam je u redu, da oni koriste nastavna sredstva koja se nepromjenjeno koriste decenijama? Svi mi imamo odgovornost prema djeci, ne samo prema sopstvenoj i svi mi možemo učiniti mnogo da fraza “djeca su budućnost” ne ostane fraza, nego postane realnost”, napisala je Letićeva.
 
U želji da poboljša opremljenost škola i doprinese unapređenju i modernizaciji nastave, Natalija Cimeša pokrenula je akciju prodaje svojih umjetničkih djela za kupovinu pametnih tabli za osnovne škole u Bijeljini.
 
“Svi se mogu uključiti u akciju, na različite načine, jer smo ljudski u obavezi vratiti nešto zajednici u kojoj živimo. A ko zašlužuje više nego djeca? Niko! A vi, koji smatrate da možete, a i želite podržati našu djecu, javite se Nataliji u inbox. Ona će vam objasniti kako se možete uključuti u akciju. Izgovora ima mnogo, ali nijedan valjan!!”, istaknuto je u objavi akcije na Fejsbuku.
 

Bravo, Natalija!