Ovo je deveti Kup koji "nerazuri" osvajaju u svojoj istoriji čime su se izjednačili sa Romom na drugom mestu po broju trofeja u ovom takmičenju.

Otvorena utakmica, sa priličnim brojem prilika za jedno finale, a na tome bi trebalo zahvaliti Nikolasu Gonzalesu koji je ranim golom naterao Inter da krene po izjednačenje.

Igrao se treći minut kada je Džonatan Ikone briljantnim dodavanjem progirao Gonzalesa na drugoj stativi, a ovaj iz nimalo teške pozicije pogodio mreži Samira Handanoviča za dosta iznenađujući početak utakmice.

Finalista Lige šampiona za ovu sezonu nije želeo mnogo da čeka, te je prvobitno Edin Džeko najavio da bi do nove promene moglo da dođe. Sjajnu šansu imao je iskusni špic, ali je bio dosta neprecizan iz situacije kada je ispred njega bio samo golman Pjetro Teraćano.

Njegov promašaj uspeo je da nadoknadi neumoljivi Lautaro Martinez. Odličan osećaj za trk u prazan prostor demonstrirao je Argentinac u ovoj situaciji, izbegao ofsajd zamku i rutinski matirao Teraćana u 29. minutu. Ako bi se tražio krivac za taj gol onda bi to, nažalost, morao da bude Nikola Milenković koji nije ispratio liniju svog tima i nije se izvukao na vreme zajedno sa saigračima. Povratak nekih košmara...

Nekoliko minuta kasnije, ponovo slaba reakcija Milenkovića kojem je Lautaro Martinez pobegao prilikom centaršuta Nikola Barele za još jednu izuzetnu egzekuciju i ispostaviće se, konačan rezultat.

Imala je Fjorentina dosta povoljnih prilika u finišu. Luka Jović je bio opasniji za tri minuta po ulasku u igru nego Artur Kabral za 90. Dve odlične šanse imao je srpski napadač, ali Handanovič je bio maestralan.

Oba tima imaju još bitnih obaveza do kraja sezone. Inter očekuje finale Lige šampiona sa Mančester sitijem, dok je Viola u finalu Lige konferencija sa Vest Hemom.