Orlići su poveli u 68. minutu golom Andrije Maksimovića, a Španci su do izjednačenja stigli deset minuta kasnije preko Lamine Jamala.

Srbija se plasirala u četvrtfinale uprkos ovom remiju, jer je u drugoj utakmici Italija pobedila Sloveniju sa 2:0 i tako pomogla igračima Aleksandra Lukovića da prođu dalje.

Od početka meča su Španci uspostavili svoj način igre i tokom celog prvog dela igre, lopta se nalazila na polovini Srbije, ali su Orlići koncetrisanom i disciplinovanom igrom odolevali svakom napadu svojih rivala. Imala je i Srbija sporadične izlete na polovinu Španije, ali se iz tih napada nije stvorila ozbiljna prilika po gol crvene furije.

U drugom delu igre smo gledali dosta otvoreniju igru na obe strane. Srpski fudbaleri su hrabije delovali u drugih 45 minuta, i to se isplatilo u 68. minutu kada je posle jedne akcije, lopta sa desne došla na levu stranu gde se nalazio Matija Popović koji je sjajnim centaršutem pronašai Maksimovića, koji je na drugoj stativi glavom loptu poslao kroz noge golmanu Španije.

Prednost Srbije je trajala deset minuta kada je fudbaler Barselone Lamin Jamal se lako izborio za prostor i preciznim udarcem sa ivice kaznenom prostora sa desne strane loptu poslao u gonji desni ugao gola Viktora Džodića.