Dva broja jedan odigrali su 59 mečeva, poslednji prošle sezone u četvrtfinalu na Rolan Garosu kada je slavio Španac.

Đoković je nedavno u Rimu za Tenis TV pričao o tome ko su mu najveći rivali i tada je rekao da je za njega ono koje ima sa teniserom sa Majorke, ubedljivo najveće.

Sve dok igramo, Nadal će uvek biti moj najveći rival, bez obzira na mesto na listi ili šta se dešava oko nas", rekao je Novak.

Nadal je onog dana kada je i nezvanično potvrdio da neće igrati na Rolan Garosu, upitan i šta misli o toj Novakovoj izjavi.

"U potpunosti razumem šta Novak kaže, ali on to ne vidi u sadašnjem momentu, to će biti pre u istorijskom smislu. Mi smo obeležili istoriju tenisa sa najviše mečeva, a ja sam živeo sa oba rivala, prvo sa Federerom, a posle i sa Đokovićem. On i ja smo se susretali najviše puta i razumem da me smatra najvećim rivalom. Da, živeo sam u eri sa obojicom, mada sam sa Novakom igrao više puta", rekao je Nadal.

Španski teniser je rekao da ne zna ni kada će biti u stanju da ponovo trenira, ali da bi voleo da karijeru završi na svoj način.

Želja mu je da se 2024. pojavi na nekom od turnira ako to bude bio u stanju, posebno na Rolan Garosu i Olimpijskim igrama u Parizu.