Kako je rekao u Pančevu na velikom mitingu, opozicija je smislila da dođe na vlast, ali da ne bude izbora.

Na vlast u Srbiji dolazi se samo izborima", istakao je Vučić.

"Mi donesemo odmah odluku da zaposlimo policiju u školama, oni kažu "ne, nećemo policiju u školama". Doveli smo 160 psihologa da razgovaraju sa decom koje će da imaju posttraumatski sindrom, da im pomognu, oni kažu "nije važno". Oni ih napadaju na najbrutalniji mogući način, a koja je mera - "blokiraćemo Gazelu". Šta je smisao svega? Ni o čemu ovde nije reč, nego pošto ih narod neće onda "hajde vlast bez izbora", a vlasti bez izbora nema, jer na izborima dobijate poverenje naroda!", naglasio je Vučić.

Vi dovodite rijalitije, nisam ja pare zarađivao na Velikom bratu nego vi i vaši lideri. A onda im kažem "nema problema, hajde da ukinemo sve rijalitije", a onda oni kažu "ne, ne smemo sve", jer oni ne smeju onda da izađu na oči njihovom lideru tajkunu. Onda kažemo hajde da pustimo rijalitije, ali čim bude nasilja ugasimo, oni kažu "ne može to", onda razumete da tu nema nikakvih principa, da tu nema ničega za šta se zalažu.

"Moja poruka njima je dok sam predsednik i od kada sam predsednik, niko nije plivao ni Savom ni Dunavom od političkih protivnika, niti će. Mi ne nudimo progon političkih neistomišljenika.

26. maja ćemo pokazati Srbiju koja će biti slobodna i slobodarska, koju će građani da uređuju po svojoj meri i niko je neće uređivati sa strane i spolja. Ne da pokažemo kako nas ima više od njih, nego kako hoćemo ujedinjenu i normalnu, pristojnu Srbiju, u kojoj nikoga neće da progone ako drugačije misli, ali Srbiju koju će građani Srbije da uređuju, a ne neko spolja, jer građani Srbije to zaslužuju i to mora da bude naša poruka", rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da će Srbija pristojnih i normalnih ljudi i dalje da se bori.