Jim nije bio hrišćanin prije ovog iskustva te je čak smatrao religiju svojevrsnom „štakom“ na koju se mnogi oslanjaju. No nakon nevjerojatnog putovanja u raj i pakao, njegov se život zauvijek promijenio pa je Jim postao  vjernik.

Kada razmišlja o svom prerhodnom životu, Jim naglašava da se uvijek nekako usmjeravao na materijalno bogatstvo.

Imao sam uspješnu karijeru i uspješan posao, ali bi se probudio usred noći i imao bih nekakvu čežnju u sebi. To sam interpretirao kao potrebu za bržim avionom, većim automobilom ili novim brodom.“

Prije nekoliko godina Jim se probudio usred noći, a ruke i noge su mu bile potpuno utrnule.

Nakon toga dijagnostifikovana mu je bolest pod nazivom Guillain-Barre. To je rijetka bolest u kojoj vaš imunološki sistem napada živce što dovodi do slabosti u mišićima i paralize.

Ta je bolest Jimov život ispunila neprestanom i neopisivom boli.

„Bolest je potpuno ugasila moje zemaljsko tijelo“, rekao je Jim, „Prsti su mi se toliko savijali prema unutra da su mi trebali staviti daščice kako bi ostali ravno. Naučio sam kako da funkcionišem kroz mnoštvo lijekova i fizikalne terapije. Našao sam kratkotrajnu utjehu u lijekovima.“

Vapaj Bogu za oprost

Jednog je dana bol postala toliko jaka da je Jim iz očaja uzeo cijelu bočicu lijekova: „Trebao sam znati bolje, ali sam bio fokusiran na zaustavljanje boli“.

Kada je shvatio što je učinio, a lijekovi su počeli djelovati na njegovo tijelo, Jim kaže da je osjećao veliku tugu zbog načina na koji je vodio život u svojim zadnjim trenutcima prisebnosti. Zavapio je: „Bože, oprosti mi!“ iz dijela sebe za koji nije znao da postoji.

Imao sam taj osjećaj, u tim zadnjim stotinkama svog života, da sam protraćio ovaj predivan život koji mi je Stvoritelj podario. I nikada mu nisam zahvalio za svoj život. Pokušavao sam izraziti tugu što nisam živio boljim životom.“

U slijedećem trenutku Jim se našao pred rajem i paklom.

Jim je ispričao što je je osjećao kada je izašao iz svog zemaljskog tijela. „Poletio sam iznad bilo čega što nauka može objasniti. U trenu sam prošao svijetlim tunelom zlata te sam došao do poljana koje okružuju Raj, a čije boje i zvukovi nadilaze svaki ljudski opis.“

Kada je pogledao sa strane, vidio je tamnu, ogoljenu zemlju gdje je pogledao u ponor. Kada je pogledao prema dolje, začuo je zvijer crvenih očiju kako ga doziva.

Jim je bio prestravljen te se odmah okrenuo prema svijetlu. Zavapio je: „Bože, pomozi mi!“, a odmah su mu u pomoć priskočila tri anđela.

Anđeli su ga odveli u Raj i pred Isusa Hrista.

„Dok sam gledao u milosrdne Isusove oči pune ljubavi, osjetio sam da se liječi praznima koju sam osjećao u svom zemaljskom životu, a rodila se moja nova svrha – kazivanje Božje slave. Samo sam htio biti u prisutnosti Onoga koji me je spasio od smrti i uništenja, ali sam poslan nazad sa jednom zapovijedi: ‘Jime, sine moj, još nije tvoje vrijeme. Idi i reci svojoj braći i sestrama o čudima koje smo ti pokazali.’ Tada je moj duh napustio Raj i vratio se u moje zemaljsko tijelo koje je 11 sati bilo održavano samo aparatima.“

Kada se Jim probudio u svom bolničkom krevetu, sva bol i simptomi bolesti su nestali. On je vikao da je vidio Isusa. Isusova ljubav ga je lišila svake slomljenosti te ga je ponovno sazdala u Sebi.

Pronalaženje hrabrosti

Nakon što je svoje iskustvo podijelio s prijateljem hrišćaninom, on ga je pozvao da svjedoči u crkvi. Tako je počelo putovanje njegova života.

Jim je napisao knjigu pod naslovom „Raj – neočekivano putovanje“. Sada Jim putuje svijetom, dijeli svoje iskustvo i svjedoči za sve što je Bog učinio za njega. Kaže da žudi za rajem i Isusom te da se to neće promijeniti.

„Jednom kada vidite raj i kada hodate u prisustvu anđela i Isusa, ne možete pronaći utjehu na ovoj zemlji. Sada sam ispunjen Isusovom ljubavlju te sam odlučan ispuniti zadatak koji mi je dao.“

On kaže: “Moraš otvoriti vrata svog srca da Ga pustiš unutra, a vrata mog srca sada su otvorena