Od kada je objavljeno ko je kandidat Švedske za ovogodišnje takmičenje, kladionice su je odmah stavile na prvo mesto, te se može reći da je njena pobeda očekivana.

Lorin je ušla u istoriju Evrovizije kao prva žena koja je 2 puta uspela da pobedi na ovom takmičenju i time se približila Ircu Džoniju Loganu kome je to pošlo za rukom 3 puta - kao pevač, 1980. godine sa pesmom "What's Another Year" i 1987. sa "Hold Me Now", dok je Lindi Martin napisao pesmu "Why Me" sa kojom je pobedila 1992.

Lorin je rođena 1983. godine u Stokholmu kao Lorin Zineb Nora Talhaoui, u konzervativnoj muslimanskoj porodici koja je emigrirala iz Maroka. Od malena je znala da želi da se bavi muzikom.

Publika u Švedskoj je za nju čula prvi put 2004. na njihovom "Idolu" kada je završila na četvrtom mestu, i od tada njena karijera je krenula uzlaznom putanjom.

Prijavila se na Melodifestivalen 2011 (švedski nacionalni izbor za Pesmu Evrovizije), ali nije ostvarila neki zapaženiji rezultat. Međutim, sledeće godine je pobedila sa pesmom "Euphoria" koja je kasnije bila najbolja na evrovizijskom takmičenju.

Lorin se često nalazila na meti neistomišljenika, kada je podržala žene koje se ne briju ispod pazuha, kada se ošišala na ćelavo i kada je izjavila da je biseksualnog opredeljenja. Ipak, kasnije je objavila da ima dečka.

Nakon proglašenja pobede, švedska predstavnica na Evroviziji 2023, Lorin, obratila se prisutnima.

Istakla je kako je ovo za nju velika čast držeći sve vreme pehar.

"Hvala vam, ovo je za sve vas, volim vas", bila je emotivna Lorin tokom obraćanja publici i svima koji prate pomenuto takmiečenje.