Boravak Harija u Londonu gde je bio zbog krunisanja svog oca Čarlsa III, trajao je oko 24 sata. On se ubrzo nakon svečane ceremonije u Vestminsterskoj opatiji uputtio na aerdrom a zatim i nazad u Ameriku.

Njegova žurba tumači se na više načina, pojdini članovi dvora rekli u da nije morao ni da dolazi u Britaniju kada se tako kratko zadržao i pritom propustio niz svečanosti u okviru proslave krunisanja svog oca.

Detalji iza kulisa ukazuju na to da poseta ipak nije bila usputna.

Koliko sam shvatio, on nije imao bilo kakvu komunikaciju sa princom ili princezom od Velsa,ali je razgovarao sa svojim ocem noć pre", rekao je kraljevski stručnjak Nik Bulen za "Us Weekly" i dodao:

“Sve do jutra niko nije znao kakvi će Harijevi planovi biti za popodne. Mislim da su svi znali da mora da uhvati taj let. Svi su znali da namerava da se vrati kući, ali postojala je nada da bi mogao da bude deo porodičnih slavlja u palati. Bilo je tuge jer nije bio deo toga, ali znate, svi su znali da mora da stigne na avion".

Sastanak o kojem priča Nik Bulen dodatna je potvrda da je Čarls spreman da pređe preko razmirica i skandala, o čemu je bilo reči i u danima nakon njegovog krunisanja. Stručnjaci su analizirali njegovo i Harijevo ponašanje na ceremoniji i rekli da obojica žale zbog svega lošeg što se dešavalo u njihovom odnosu.