Grbić je, zajedno sa poznatim hercegovačkim trenerom odbojke Zoranom Vidakovićem i trenerom Ženskog odbojkaškog kluba Leotar Mišom Pešićem, došao na ideju da za prvomajske praznike okupe najbolju odbojkašku mladost Hercegovine.

On je na otvaranju ponovio ono što godinama ističe, da Hercegovina ima ogroman sportski potencijal uopšte, te da su ovoga puta oko odbojke okupljeni mladi odbojkaši od 2004. do 2009. godišta.

"Okupili smo se ovde da vidimo gde smo, a ja sa Vidakovićem dugo sarađujem na pomoći u radu sa trenerima, razmeni iskustava i onoga što smo radili kod mene na kampu, pa smo došli na ideju da i na ovaj način povećamo broj dece koja su u odbojci, a sa druge strane da rad sa njima bude što kvalitetniji, odnosno približniji njima na osnovu saznanja koja smo mi dobili", rekao je Grbić.

Trener ŽOK Leotar Mišo Pešić zahvalio je JU "Trebinje sport" kao i Domu učenika Trebinje na razumijevanju, naglasivši da su i uslovi treniranja, kao i hrana i smještaj, izvanredni.

Ono što je najvažnije jeste zadovoljstvo kampom i uslovima rada koje su imali mladi odbojkaši i odbojkašice, a među njima su i Maja Perišić, član OK Maglić iz Foče i Emilija Albijanić, član OK Hercegovac iz Bileće, koje su istakle da je ovaj kamp za njih novo i vrijedno iskustvo jer s njima radi čuveni srpski odbojkaš, ali i dvojica iskusnih trenera.

Mladim odbojkašicama je uzor Bilećanka Tijana Bošković i imaju ambicije da u svojim kategorijama dostignu velike uspjehe.