Mnogo žena ne koristi korektor za podočnjake, a trebalo bi, kažu stručnjaci za šminku. Čak i ako nemate stalno tamnije kolutove ispod očiju, korektor treba da imate u neseseru bar za one dane kad ste umorniji nego inače.

Takođe, korektor dobro dođe da prekrijete staračke fleke, pigmentacije i crvenilo koje vam se, eventualno, pojavilo na licu. Zahvaljujući gustini, on će mnogo bolje "izbrisati" sve ove nesavršenosti nego puder.

Moda nalaže i da se malo jače naglase jagodice, pa korektor možete da koristite i umjesto hajlajtera - dovoljno je nekoliko tačkica koje ćete pažljivo izblendati. Pored jagodica, možete ga nanijeti i na samu sredinu nosa, kao i na "Kupidonov luk" - iznad samog središta gornje usne.

Kad je riječ o primarnoj funkciji korektora - za podočnjake, tajna njegove primjene je u količini i mjestu nanošenja. Kod prvog, ne smijete pretjerati, jer će se sav višak brzo skupiti u boricama.

Što se tiče samog mjesta, najbolje je da počnete kod unutrašnjeg dijela oka, a samo malu količinu razmažete blagim tapkanjem vrhom domalog prsta, sve do spoljašnjeg. I ne samo to! Mnogim ženama uopšte nije potrebno da mažu korektor na spoljašnji ugao podočnjaka.

Najtamnija je koža obično na unutrašnjem, a dodatno treba obratiti pažnju na unutrašnju stranu korena nosa. Tu često ostane taman dio, a komotno se može staviti korektor, jer bora gotovo da i nema, čak ni u poznijim godinama.

Konačno, korektor treba uvijek setovati. Za to koristite najfiniji puder, možete i bezbojan, a isprobajte da li vam više odgovara četkica, sunđer ili jastučić iz pudrijere.

Nemojte se odmah obeshrabriti ako korektor "iz prve" ne izgleda kako ste zamislili. Potrebno je malo vježbe, kao i potraga za odgovarajućim proizvodom za vaš kvalitet kože. Ali kad ga jednom pronađete, biće to "ljubav" za cijeli život.