Netfliks je najavio investiciju u ponedjeljak, nakon sastanka između južnokorejskog predsednika Jon Suk-jeola i izvršnog kodirektora Netfliksa Teda Sarandosa u Vašingtonu. Investicija je dvostruko veća od iznosa koji je Netfliks do sada najavio na brzorastućem tržištu od njegovog dolaska 2016. Rukovodioci kompanije rekli su da gigant za strimovanje planira da uloži oko 500 miliona dolara u korejski sadržaj 2021. godine, povrh već potrošenih 700 miliona dolara od 2016. godine.

Najnovije vijesti naglašavaju kako servis za striming postaje sve optimističniji u pogledu korejskog sadržaja, koji obožavaoci širom svijeta sa entuzijazmom gledaju i slušaju. Priče koje je proizvela Južna Koreja "predstavljaju globalni kulturni duh vremena“, rekao je Sarandos u govoru u ponedjeljak, navodeći uspjeh emisija kao što su "Squid Game, The Glory i Physical: 100."

Squid Game, koja prikazuje takmičare koji igraju smrtonosne dečje igre kako bi osvojili veliku novčanu nagradu, postala je najbolja serija kompanije u svetu 2021. godine. The Glory, drama o ženi koja se sveti nasilnicima iz detinjstva, takođe je bila najgledanija serija platforme na globalnom nivou u nedelji kada je emitovana u martu.

A Physical: 100, serija o fitnesu, bila je Netfliksova druga najpopularnija serija u svijetu koja nije na engleskom jeziku u februaru, prema kompaniji. Netfliks sve više proizvodi originalni međunarodni sadržaj i oslanja se na izglede u inostranstvu dok se njegov rast u Sjevernoj Americi i Evropi usporava. 34 nova korejska naslova stižu na Netfliks ove godine

U januaru je kompanija objavila da planira svoju najveću liniju južnokorejskog sadržaja do sada, sa 34 nova naslova koja će biti dostupna ove godine. Podaci o publici pokazali su da je "preko 60% svih članova Netfliksa" prošle godine gledalo korejske serije ili filmove, tvrde iz kompanije.

Četiri od 10 najgledanijih TV serija svih vremena koje nisu na engleskom jeziku na platformi su takođe korejske, a to su Squid Game, All of Us Are Dead, The Glory i Extraordinary Attorney Woo, prema kompaniji. Jon je rekao novinarima u ponedjeljak da će nova investicija biti "ogromna prilika“ ne samo za Netfliks već i za južnokorejsku industriju sadržaja i kreatore.

"Uspjeli smo da donesemo ovu odluku jer imamo veliko povjerenje da će korejska kreativna industrija nastaviti da priča sjajne priče“, rekao je Sarandos poslije njihovog sastanka. Netfliks je dodao 1,46 miliona plaćenih pretplatnika u azijsko-pacifičkom regionu u prvom kvartalu ove godine, što ga čini najbrže rastućim regionom, dok su prijave na drugim mjestima stagniraju.