Kako prenose mediji, najvjerovatniji motiv je ljubomora, jer navodno sve ima veze sa bivšom suprugom glavnog osumnjičenog Crnogorca (40).

“Prema trenutnom pravcu u kom ide istraga, motiv je vjerovatno ljubomora”, saopšteno je danas iz policije: Navodno, osumnjičeni je bio uvjeren da njegova supruga, s kojom više ne živi, bila u vezi sa žrtvom. Kako prenose mediji, upravo to je presudilo 40-godišnjem državljaninu BiH. Iako je i danas osumnjičeni odbijao da odgovori na većinu pitanja tokom saslušanja, ovo je trag u kojem definitivno ide istraga, iako policija na terenu i dalje provjerava i ispituje činjenice.

Podsjetimo, državljanin (40) Bosne i Hercegovine brutalno je izboden juče ujutro na ulici u Marhtrenku u Gornjoj Austriji.

On je s teškim povredama prebačen u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo. Potraga za dva moguća počinioca brzo je okončana, a uhapšeni su  crnogorski državljanin (40) i mladić (19) iz Bosne i Hercegovine. Kako prenose mediji, mladić iz BiH više nije pod istragom zbog ubistva, jer je navodno bio samo vozač i nije znao namjere Crnogorca (40), ali i dalje je u pritvoru zbog kršenja austrijskog Zakona o strancima, s obzirom da nije imao prijavljeno boravište u ovoj zemlji.