''Klub niti je propao, ima konsolidovani poreski dug. Nadam se da ćemo biti drugi, da ćemo igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Verujem u našu ekipu, u trenera Duljaja i Ivicu Kralja i verujem da ćemo igrati kvalifikacije za LŠ i igrati u Ligi šampiona, ili Ligi Evrope. To će mnogo popraviti finansijsku situaiju.

Sebe smatram izuzetno zaslužnim za vraćanje stadiona u vlasništvo Partizana. Hoću da izdvojim svoju zaslugu, taj stadion je Partizanov. Popravljaće ga i renovirati kao Partizanov stadion. To je pre svega zahvaljujući Fudbalskim klubu Partizan.

Hoću da vas obradujem da su danas uslovi za licencu igranja Partizana u Evropi ispunjeni. Ja hoću ponovo da od sveg srca, iskreno, zahvalim Aleksandru Vučiću i državi Srbiji koja je to svesrdno pomogla.

Znam da će i pored toga biti 'uprava napolje'. Ne osećam se krivim.

Učinio sam sve po meri maksimalnih mogućnosti. Osećam veliku odgovornost za ambijent u kom se našao Partizan. Bila mi je velika čast što sam na čelu FK Partizan i to mi je veliko priznanje, bez obzira šta sam činio na drugim poljima.

Krivice nemam, ali zbog ukupne situacije, ja vas molim da prvo usvojite moj izveštaj i prihvatite da me razrešite dužnosti predsednika FK Partizan. Legalno biran, legalno razrešen, nisam davao ostavke, po pravilu. Ne pozivajući se ni na zdravlje, ni bilo šta drugo, molim vas da me razrešite predsednika FK Partizan'', zaključio je Vučelić svoj ekspoze.

Međutim, Skupština nije usvojila zahtjev za razrešenje Vučelića.