Crno-beli su iskoristili poraze Valensije i Žalgirisa (glavnih kandidata da se nađu u Top 8) i tako dodatno osigurali svoje mesto među elitom.

Trenutno su na 17 pobeda i 13 poraza, koliko ima i Makabi. Prva iznad crte je Baskonija sa po 15 pobeda i poraza, a prvi ispod je Žalgiris sa istim takvim polovičnim učinkom.

Nakon početnog egala, Partizan je ušao u seriju trojki i tako nagovestio šta ćemo od njih dobiti tokom prvog poluvremena.

Redom su mrežicu „cepali“ Smailagić, Ledej i Naneli, ali crno-beli nisu uspevali da se odvoje. Naprotiv, pri kraju prve deonice do tada nevidljivi Vezenkov donosi izjednačenje gostima.

Raspoložen je bio Naneli koji je do kraja uvodnih 10 minuta postigao još jedan šut iz daljine i tako napravio podlogu za ono što ćemo gledati u drugoj deonici. Američki šuter je i u tom periodu utakmice imao glavnu ulogu, te je bi prvi dvocifren i ujedno doneo prvu dvocifrenu prednost Partizanu.

Kada ide, onda baš ide. Tako je izgledalo Partizanovih prvih 20 minuta tokom kojih su imali više od 50 odsto šuta iza linije 6,75. Panter je imao svoju seriju i upravo je on doneo maksimalnih +16 iz daljine i to protiv ekipe koja nije gubila loptu, ali nije uspela ni da postigne trojku iz čak 12 pokušaja.

Ono čega su se mnogi plašili se obistinilo u nastavku. Bilo je neminovno da će se igrači iz Pireja u jednom trenutku razigrati, a bili su potpomognuti lošom organizacijom napada i izgubljenim loptama protivnika.

Serija 12:2 u uvodu treće deonice je smanjila prednost Partizana sa onih 14 na poluvremenu, na samo četiri.