Manifestacija počinje druženjem mladih u kino-sali sa književnicom Aleksandrom Mihajlović uz knjigu "Sofijine mudrolije sa Markom Kraljevićem", navodi se u programu ove 15. po redu manifestacije.

Književni susreti će u subotu biti nastavljeni okupljanjem učesnika u Narodnoj biblioteci "Branko Čučak" u 10.00 časova, a potom će položiti cvijeće na grob književnika Branka Čučka.

Programom je predviđeno da u 12.00 časova bude održano "Čučkovo podne" u čitaonici biblioteke uz književni portret Aleksandre Mihajlović i izložbu "Mijature", a u 13.00 časova predavanje "Drevna japanska poezija" književnice Kajoko Јamasaki.

Centralna svečanost manifestacije zakazana je za 18.00 časova. Besjedu će govoriti redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu Saša Knežević, a potom će Mihajlovićovoj, laureatu 15. "Čučkovih književnih susreta", biti uručena nagrada.

Na ovoj manifestaciji govoriće i književnici Kajoko Јamasaki, Đorđe Nešić, Sreten Vidaković, Miladin Berić, Aleksandra Mihajlović, Slobodan Јović i Aćim Todorović.

U muzičkom dijelu programa nastupiće Јovana Bojanić, profesor muzike i vokalni solista i Peđa Hart, profesor muzike.

Organizator "Čučkovih književnih susreta" je Narodna biblioteka na Han Pijesku koja nosi ime ovog stvaraoca, a pokrovitelji su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srspke i opština Han Pijesak.

Branko Čučak /1948-2008/ pjesnik, romanopisac, pripovjedač, dramaturg, publicista i esejista proveo je djetinjstvo, ranu mladost i posljednje dana na Han Pijesku gdje je i sahranjen.