Prethodnih dana vladalo je veliko uzbuđenje na ulicama glavnog grada Argentine.

Mesi nije mogao da izađe iz restorana u kojem je večerao sa porodicom, navijači su opsjedali sve fudbalere. Na dan utakmice, na hiljade fanova satima je čekalo nekoliko kilometara od "Monumentala" kako bi ih kordon policije pustio da se približe zidinama ovog drevnog fudbalskog zdanja. 

Bilo je nestvarno gledati sve to, te je samo moglo da se nasluti kakva će fešta uslijediti kada se domognu tribina i kada na teren istrče nacionalni heroji.

I bi tako. Ponovo su podigli šampionski pehar, kako bi srca svih onih koji nisu mogli da prisustvuju finalnoj utakmici na "Lusailu" u Dohi, bila ispunjena, a tokom intorniranja himne čitava nacija pala je u trans. Dibu Martinez je plakao kao i mnogi, Mesi je gutao knedlu.

"Gaučosi" su pobijedili golovima u završnici. Prvi je bio djelo sjajnog Tijaga Almade koji blista u MLS ligi noseći dres Atlante, a drugi je došao kao šlag na tortu za sve ono što se događalo tokom i uoči samog meča.

Lionel Mesi je izveo prekrasan slobodan udarac u 89. minutu za dubokli naklon do posljednjeg mjesta ispunjenog "Monumentala".

Bio je to njegov 800. pogodak u karijeri.