Protiv mrava

Možete koristiti so da biste izbacili mrave iz kuće. Stavite malo soli na okvir od prozora, po kuhinjskim ćoškovima, gdje ih obično najčešće ima. Polira mesing, srebro i bakar

Ako imate nakit, ukrase ili dijelove nameštaja od ovih materijala, s vremena na vreme ispolirajte ih solju. So je najjednostavnije nekorozivno sredstvo za postizanje sjaja. Napravite pastu od soli i sirćeta i istrljajte njome predmete. Mešavina soli i sirćeta skida svaki oblik nečistoće.

Blistavi prozori

Mrlje i prljavštinu s prozorskih stakala opraćete slanim rastvorom. Pomiješajte nekoliko kašika soli u dva litra vode, natopite sunđer i prionite na posao. Izglancajte suvom krpom. Čisti odliv sudopere

Pomiješajte so i toplu vodu i sipajte u sudoperu. So će istopiti naslage koje zapušuju odvod i stvaraju neprijatan miris.

Piling za kožu

Pomiješajte so i ulje od lavande da bi ste napravili piling. Prije tuširanja istrljajte tijelo ovom mješavinom. Mrtve ćelije će se skinuti.

Kad boli grlo

U šoljicu tople vode sipajte četvrtinu kašičice soli i dobro promješajte. Najbolje je da voda bude što toplija, jer hladan rastvor neće biti tako efikasan. Možete dodati i malo antibakterijske vodice za ispiranje usta, koja ce neutralisati kiselinu u ustima i smanjiti osjećaj grebanja grla. Uzimajte manje gutljaje i progrgoljite punu šoljicu, ali nemojte gutati. Kod svakog ispiranja usta, pripremite svjež rastvor, piše Espreso.