U vozilu se nalazio vozač i troje putnika. Nakon slijetanja iz vozila su uspjeli izaći vozač i dvoje putnika, dok je jedna od putnica, 45-godišnjakinja, ostala u vozilu odakle su njeno tijelo oko 2.25 izvukli ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Jutros je iz mora izvučen i automobil. Radi se o BMW-u.

"Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Ston dovršili su  očevid prometne nesreće u kojoj je došlo do slijetanja vozila splitskih registarskih oznaka u more na trajektnom pristaništu u Prapratnom sinoć, 19. ožujka, oko 22,35 sati. Očevidom je utvrđeno da je vozilom upravljao 47-godišnjak, dok se s njim u vozilu nalazilo još troje putnika, 42-godišnjakinja, 39-godišnjak i 45-godišnjakinja, svi državljani Republike Hrvatske. Vozeći iz smjera Stona u pravcu Splita, vozač je pogrešno skrenuo za trajektno pristanište misleći da vozi pristupnom cestom prema Pelješkom mostu.  Odmah nakon slijetanja, iz vozila su, samostalno i bez ozljeda, uspjeli izići vozač i dvoje putnika, dok je jedna od putnica, 45-godišnjakinja, ostala u vozilu odakle su njeno  tijelo oko 2,25 sati, izvukli ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske", naveli su iz policije.

Alkotestom je utvrđeno kako je vozač vozio pod uticajem alkohola od 0,81 g/kg. On je uhapšen, prenosi Index.hr.

Kako piše Slobodna Dalmacija, ovo je druga nesreća u ovoj trajektnoj luci u zadnjih sedam mjeseci. U avgustu prošle godine život je u toj uvali izgubio 27-godišnji Indijac, takođernakon slijetanja automobilom u more.