Božićeva je navela da je na pojedinim biračkim mjestima glasanje bilo produženo za 20 do 30 minuta zbog problema sa položajem glasačkih kabina koji je izazvao kasniji početak glasanja ili je glasanje prekidano.

Nakon prebrojavanja glasova na biračim mjestima, glasački materijal će iz biračkih odbora biti dovezen u sportsku salu Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Iz Narodne koalicije "Pokrenimo Bijeljinu" najavljena je konferencija za novinare u 21.00 čas o temi rezultata referenduma o opozivu, prenosi Srna.

Građani Bijeljine na referendumu su odlučivali o opozivu gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Referendum u Bijeljini je prvi koji je održan u skladu sa novim Pravilnikom o sprovođenju opoziva koji je krajem prošle godine donesen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Potvrdu rezultata daje Repubička izborna komisija, a ako opoziv prođe - Centralna izborna komisija BiH odlučuje o datumu vanrednih izbora za gradonačelnika Bijeljine.

Opoziv gradonačelnika, koji je iz SDS-a, pokrenulo je 25 odbornika Skupštine grada 8. februara, a podržava ga široka Narodna koalicija "Pokrenimo Bijeljinu", predvođena SNSD-om.