Ekonomska kriza hara, a bliži nam se proljeće. Žene, a bogami i muškarci, rado bi obnovili garderobu, a novčanici su sve plići.

Ipak, postoje trikovi koji će vam omogućiti da obnovite svoju garderobu svake sezone a da ne uđete „u crveno“.

Osnovni komadi

Osnovni komadi su oni koji se dobro kombiniraju sa svima drugima u vašem ormaru. Naprimjer, odlične traperice, bijela majica ili bijela košulja. Ako budete ulagali novce u te stvari, uvijek ćete imati što nositi. Osim toga, ti se komadi i međusobno mogu dobro kombinirati.

Kada idete u kupovinu, uvijek razmišljajte o tome hoćete li moći neki komad nositi s onime što imate u ormaru.

Odavno je u modi posjećivati second-hand radnje. U hrpi neugledne odjeće, ako se ima dovoljno strpljenja, može se pronaći pravi dragulj, čak i markirana odjeća.

Outleti, pak, prodaju odjeću iz starih kolekcija, no ona nikad nije bila nošena. U njima možete pronaći brendiranu odjeću po povoljnim cijenama.

Na internetu uvijek imate dio odjeće koja se prodaje s popustom. Ako vam je budžet ograničen, idite na internet. Osnovne komade tamo uvijek možete naći s popustom.

Čekajte rasprodaju

I na Instagramu brendovi reklamiraju svoju odjeću, često i po jeftinijoj cijene nego što biste je našli u radnjama.

Nemojte kupovati odjeću čim dođe u prodavnice, već pričekajte rasprodaje. Često ćete po cijeni jednog komada moći kupiti dva. Razmjena odjeće

Svako u ormaru ima odjeću koju više ne želite nositi, a isto tako i vaše prijateljice isto. Prijedlog je da razmijenite odjeću. Nećete potrošiti niti jednu marku, a osvježit ćete ormar pred proljeće.