S prednošču od dva gola su se "orlovi" vratili u Lisabon, ali i sa dozom opreza jer čuda sva čuda sveta danas su moguća.

Međutim, kako su ušli u večerašnji meč, nisu morali da se boje.

Gol je sve vrijeme visio u vazduhu i došao je kada je briljantni um Rafe Silve načeo belgijskog predstavnika. Asistenciju je upisao Gonzalo Ramoš.

Zatim je Gonzalo Ramoš uzvratio sličnom mjerom. Izuzetna solo-akcija portugalskog reprezentativca kada je pobacao rivale na travnjak, a zatim elegantno završio napad golom za 2:0, prenose Sportske.net.

Ramošov je bio i treći gol, rutinski završen s početkom drugog poluvremena i tada se više apsolutno nije pitalo pitanje pobjednika. Ako je uopšte i prije toga, jer Klub Briž nije bio ni blizu svog rivala.

Žoao Mario i David Neres kreirali su pravu goleadu na "Da Lužu" gdje je vladala praznična atmosfera, a nije je pokravio ni Mejer prelijepim golom da spasi čast Briža u 87. minutu.

Tako je Benfika ukupnim skorom 7:1 otišla u četvrtfinale pokazavši da nisu došli ovdje turistički, te da su potencijalna mina za bilo kog protivnika u elitnom evropskom fudbalu. Dominiraju i u portugalskom prvenstvu i Rodžer Šmit definitivno izrasta u omiljenog lika na "Da Lužu".