I ona se uvjerila da komunalci, iako nezadovoljni svojom situacijom, čiste grad, kako ne bi došlo do zaraze ili bilo kojih neželjenih posljedica, nadajući se istovremeno pozitivnom ishodu.

"Rješenje za bilećke komunalce ne može biti trenutno i nešto što se može riješiti danas ili sutra, već je to nešto što se mora rješavati sistemski i u šta se mora uložiti mnogo rada i truda, pa smo zbog toga, u dogovoru sa načelnikom, jer, nažalost, nije bilo nikoga od rukovodstva preduzeća, dogovorili da formiramo jednu radnu grupu koju će činiti načelnik, nadzorni odbor, direktor preduzeća, predstavnici sindikalne organizacije i neko iz finansijskog sektora, kako bismo u roku od 15 dana sjeli svi zajedno i razgovarali o pokušaju prevazilaženja ove situacije", kazala je Vrabičićeva, koja ujedno moli građane Bileće da budu uz svoje komunalno preduzeće, da i oni pokušaju da pomognu i to jedinim mogućim načinom: da se poveća naplativost usluga.

Predsjednik Sindikalne organizacije "Komusa" Vladimir Delić je, kako kaže, prvi put zadovoljan sastankom jer su, kako objašnjava, date prave instrukcije u kom smjeru da se ide.

"Smatram da će radna grupa koja se bude formirala biti efikasna i da će adekvatno sagledati probleme 'Komusa', i kada su u pitanju radnici 'Komusa' i neisplaćenih pet plata, te da je potrebno da se sve to u budućnosti sistemski rješava jedan po jedan problem", kaže on i dodaje i da ptice na grani znaju koliko im se duguje. 

Bilećki načelnik Veselin Vujović, takođe, očekuje mnogo od rada buduće radne grupe, a u rješavanje problema će, kako kaže, pokušati uključiti i Komunalnu policiju i Odjeljenje finansija, kako bi se našlo trajnije rješenje koje, kako dodaje, podrazumijeva i reorganizaciju "Komusa".

Direktorica "Komusa" Danijela Kapor je, prema načelnikovim informacijama, na bolovanju, a radnici navodno imaju njenu podršku.