Upozorili smo i na to da gradonačelnik ne sarađuje s institucijama Republike Srpske na štetu građana Bijeljine i Semberije i da, umjesto jedinstvenog djelovanja u interesu građana i boračke populacije, gradonačelnik sije mržnju, razdor i podjele među našim građanima.

Umjesto gradonačelnika Petrovića, koji očigledno nema argumenata da sam odgovori na naše opravdane kritike, javio se dežurni medijski kavgadžija Nebojša Vukanović, sa očiglednim zadatkom da nas izvrijeđa poznatim jezikom mržnje i notornim neistinama.

Pitamo se: ko sjetuje pobratime Petrovića i Vukanovića da mrze nas, koji smo za ratne zasluge dobili po nekoliko odlikovanja i ponosno ih nosimo u ime naših saboraca; da osporavaju sve što nam je sveto i u čemu možemo naći spas, a to je Republika Srpska, njen Ustav i zakoni, njene institucije, borci i narod. Ko ih sjetuje da oni, plaćenici, proglašavaju nas plaćenicima, nas koji smo im stvorili slobodu i to platili svojom žrtvom; da potcjenjuju narod i njegovu sposobnost da prepoznaju čiji su oni produkti i projekti.

Pozivamo ih da zajedno pogledamo naša odlikovanja, prebrojimo naše rane koje sole i podsjetimo ih na traume koje smo preživjeli s našim narodom, a oni ih oživljavaju.

Zato, neka je na čast i na obraz Ljubiši Petroviću da ga brani neko poput Vukanovića. I neka je na čast gradonačelniku Bijeljine da ga od nas brani neko ko napada i za izdaju optužuje Njegovu Svetost patrijarha srpskog Porfirija i predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Nama takvi ljudi, takva politika i takav jezik mržnje, koja ide u korist neprijateljima Republike Srpske i Republike Srbije, nisu potrebni ovdje u Bijeljini i Semberiji.

Razmislite o tome gradonačelniče Petroviću, svaki put kad sa takvima kao Vukanović stanete pred naše građane i naš narod. (kraj)