Kada imate skoro milion evra za automobil, promjena mjenjača ne mora da vas previše brine, a kada, pritom, kupite i automobil iz ograničene serije, mala je vjerovatnoća da ćete, recimo, njim prevoziti dijete u školu.

Ali evo jedne interesantne stvari. Novi BMW 3.0 CSL sa 560 KS dolazi u samo pedeset primjeraka i svi su već prodati za iznos od milion evra.

Cijena bez poreza je oko 750.000 evra, a za to dobijate automobil baziran na BMW-u M4 CSL. Dodajte tome poreze, akcize i slične dažbine...

Trolitarski 6-cilindraš proizvodi 560 KS i 550 Nm. Pošto su mu snaga i obrtni moment preveliki za ugrađeni manuelni mjenjač, potrebno ga je mijenjati na svakih 50.000 kilometara, što košta više od 10.000 evra, piše njemački Bild.

Ovaj model ima samo dva sjedišta, a dijelovi karoserije su napravljeni od ugljeničnih vlakana.

Ianče, ovaj sportski kupe je omaž 3.0 CSL-u iz 1974. Sa novim izdanjem, BMW slavi 50. godišnjicu M odeljenja, svojevrsne prodavnice slatkiša za velike dječake.

Koliko često će se mjenjati mijenjači na ovom vozilu? Realno – rijetko, skoro nikada! Svi oni idu u tople garaže i postaće vrijedna investicija, koja će godinama samo rasti.