Poslednjih godina, razvilo se pravilo da mladenci veliku količinu energije i novca ulože u profesionalno fotografisanje, kako bi napravili što jedinstvenije uspomene. Pročitajte koje lokacije u Beogradu će vaše slike sa venčanja učini još lepšim, a uspomene dražim.

Ako se spremate za venčanje, onda je ovo pravo vreme da razmislite i o fotografisanju i o lokaciji. Savršenu fotografiju ne čini samo lepo odelo i dobra šminka, već i jedinstvena pozadina, čitav set, ali kreativnost samog fotografa. Pravi fotograf je pola odrađenog posla, jer oni koji su stekli iskustvo, naučili da rade sa kamerom i svoj talenat usavršavali, imaju oko za detalje i stvaranje savšrenih fotografija.

Zbog toga, nekoliko lokacija se izdvojilo kao mesto koje je savršeni set za fotografisanje mladenaca.

#1 Pogled sa reke

Reka, nebo, tonovi bele i raznih pastelnih boja se savršeno uklapaju, pa je ovo jedan od veoma čestih izbora kada su fotografisanje, ali i sama venčanja u pitanju. Atmosferu splava i reke, retko šta može da zameni. Zbog toga se letnja venčanja skoro uvek održavaju na splavovima i sličnim lokacijama.

Ukoliko samo venčanje nije na reci, onda fotografisanje gotovo sigurno jeste. Ima li šta lepše od sunčanog dana i pogleda na suncem okupani Kalemegdan, sa prostrane terase uz prisustvo najdražnih.

Postoji razlog zašto su venčanja na moru najlepša venčanja i san mnogih devojaka. Kombinacija bele boje, vode i pastelnih nijansi čini jedinstveni sklop za koji mnoge devojke smatraju da je najromantičniji set koji mogu dobiti na svom venčanju.

#2 Botanička bašta

Postoje oni parovi koji više vole zelenilo nego vodene površine, pa je Botanička bašta još jedan čest izbor. Spoj zelenila, raskošnog cveća, bele venčanice i pastelnih balona je još jedna savšrena kombinacija kojoj pribegavaju mnogi parovi i fotografi.

Priroda i prirodno svetlo čine odličnu kombinaciju koja mnog odoprinosi čitavoj fotografiji. Na ovakvim lokacijama često se postavlja dekorativni set, kako bi fotografsianje bilo još upečatljivije.

Mnogi restorani i prostori za svadbe koji se nalaze u prirodi, imaju veliki deo koji je namenjen za slikanje, a mladenci sami biraju kakav će biti set, u dogovoru sa menadžerima prostora. Ovakvi setovi postaju sve popularniji, i mogu se videti na brojnim proslavama, a ne samo na venčanjima.

Na ovaj način mladenci žele da iskoriste zelenilo i prirodu na najbolji način, ali i da daju lični pečat čitavom venčanju i samom fotografisanju koje će zabaviti goste, pa će uspomene biti brojne.

#3 Kalemegdan

Kalemegdan je mesto koje samo po sebi nosi veliku istoriju, što ga čini jednom od najvećih znamenitosti Beograda. Baš zbog toga i njegovog specifičnog izgleda, ovo mesto je jedno od omiljenih kada su novopečeni mladenci u pitanju.

Stara tvrđava daje posebnu romantičnu atmosferu. Zamkovi su u bajkama poznati kao mesta princeza, raskošnih venčanja i ogromnih ljubavi, pa Tvrđava nosi ovaj duh, što je čini omiljenom među mladencima.

Osim toga, fotografije u najvećem beogrdaskom parku sa Tvrđavom u pozadini su fenomenalne, pa i najobčnija fotografija izgleda lepo i bogato bojama. Mnogi se odlučuju da samo venčanje održe na Kalemegdanu, jer je poznato da je ovo mesto za zaljubljene, i da su svoje prve sastanke imali baš ovde.

Foto: Tanjug

#4 Topčider

Ako se mladenci nisu fotografisali na Kalemegdanu, onda su to sigurno uradili na Topčideru. Ovo mesto nosi malo drugačiju atmosferu od prethodnih, iako je u pitanju priroda i zelenilo. Atmosfera je malo rustična, zahvaljujući okolnim šumama i starom mostu, koji je savršen za fotografisanje mladenaca.

Zbog toga, u okolini Topčidera nalaze se i prostori za venčanje, a neki od njih imaju dodatni prostor opremljen specijalno za fotografisanje.

#5 Krovovi solitera

Ovaj set za fotografisanje još uvek nije postao toliko popularan i korišćen kao prethodni koji su navedeni. Ipak, fotografije sa krovova, odakle se pruža pogled na čitav grad su zaista sprecifične, pa samo dok ih gledate osećate posebnu atmosferu.

Fotografisanje se može odraditi i danju i noću, u zavisnosti od toga kakav efekat želite da postignete. Najbolje fotografije dobićete u trenutku zalaska Sunca, odnosno, onaj trenutak koji fotografi vole da nazovu „zlatni sat”. Ovo je poslednjih sat vremena dok je dnevna svetlost i dalje dostupna, ali atmosfera postaje balgo prigušena.

Sa krovova solitera se pruža neverovatan pogled, što daje neverovatan osećaj prostranstva i poseban mirni štimung, što je mnogim mladencima najromantičniji set koji mogu da dobiju.