Brnabić je podsjetila da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, da poštuje teritorijalni integritet BiH i da je opredjeljena i otvorena za razvoj dobrosusjedskih odnosa i bilateralne saradnje, što obuhvata kako saradnju sa njenim centralnim, tako i sa entitetskim vlastima.

Ona je tokom razgovora još jednom podvukla da je i predsjednik Aleksandar Vučić u kontinuitetu u prethodnim godinama slao pozitivne signale i da nastavlja sa takvom politikom, ujedno istakavši da su bezbjednost, stabilnost i ekonomski razvoj u interesu čitavog regiona.

Prema njenim riječima, Srbija pruža i mnoge mogućnosti, posebno mladima, za razvoj njihovih potencijala, ulaže u savremene tehnologije i IT, ali je takođe veoma otvorena da sa BiH gradi mostove na svim poljima.

Brnabić je rekla da se raduje saradnji sa novim sazivom Savjeta ministara BiH.

Ponovila je da je neprihvatljivo i suprotno diplomatskoj praksi nedavno objavljivanje u javnosti note Ambasade Srbije u BiH sa ličnim i povjerljivim podacima, koje je dovelo do ugrožavanja bezbjednosti štićene ličnosti.

Ujedno se zahvalila sagovorniku na nedavnom telefonskom razgovoru na ovu temu i iskazanom razumjevanju.

Ocjenivši ovakvu praksu kao neprihvatljivu, Šmit je istakao da je u skladu sa odlukom Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira o tome izvjestio diplomatsku zajednicu u BiH.

Šmit se saglasio sa Brnabićevom da je stabilnost regiona i njegov ekonomski razvoj izuzetno važan, kao i da u Beogradu vidi iskrenog saradnika i partnera.