Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske izdvajaju putne pravce Srpske Toplice - Stričići - Čađavica preko Manjače, Kotor Varoš - Kneževo, Mrkonjić Grad - Mlinište, Vlasenica - Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled, Sarajevo - Foča preko Rogoja i Gacko - Tjentište, preko prevoja Čemerno.

Na regionalnom putu Ulog - Klanci zbog snježnih smetova saobraćaj se odvija veoma otežano.

IZ AMS upozoravaju na učestale odrone i smanjenju vidljivost na putevima, te savjetuju maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno i postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina izmijenjen je režim saobraćaja, za vrijeme postavljanja rasvjete u tunelu "Sijeračke stijene".

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac, kao i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor - Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška - Nova Topola - Klašnice, Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/, kao i u tunelu "Čiljegovići" na putu Lapišnica - LJubogošta.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik - Glavičice, Foča - Goražde u Filipovićima i Ukrina - Gornja Vijaka.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putu Brodar - granica sa Srbijom zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Radi održavanja humanitarne trke povodom Dana Republike Srpske pod nazivom "Trčimo za Srpsku" danas će biti obustavljen saobraćaj u vremenu od 7.00 do 14.00 časova u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice Vuka Karadžića do Ulice Marije Bursać u Banjaluci.

Na području FBiH jak vjetar na pojedinim dionicama u planinskim predjelima stvara snježne nanose, posebno na putevima Ripač - Vrtoče - Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar, Resanovci - Bosansko Grahovo - Kazanci i Kolo - Tomislavgrad.

I dalje je, zbog snijega i leda, na dionici Risovac - Blidinje - Posušje na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.