Tako su se crno-beli „osvetili“ za poraz u prethodnoj utamici dve ekipe u Evroligi u kojoj je domaćin na ovom meču slavio posle još jedne dramatične završnice.

Zvezda nije mogla da se nada boljem otvaranju, a Partizan gorem. Već iz prve akcije se Nemanja Nedović digao na šut za tri i pogodio, tako podsetivši sve okupljene kako se okončao premijerni „večiti“ derbi u kontinentalnom takmičenju (iako su se svakako prethodno navijači crveno-belih pred početak potrudili da se na to ne zaboravi svojom koreografijom).

Partizan je nešto sporije krenuo i nisu puleni Željka Obradovića iskoristili par prvih napada, ali stižu do izjednačenja sredinom uvodnih 10 minuta, a potom i prednosti nakon poena Lesora koji je bio najbolji košarkaš na parketu na početku meča.

Kako su sa terena iskoračili Nedović i Vildosa, tako su i počeli problemi za Zvezdu. U napadu su bili bezidejni, dok je protivnik na drugoj strani počeo da pogađa šuteve za tri. Partizan je krenuo u seriju i stigao do najveće prednosti od osam poena.

Imala je Zvezda skriveno oružje u vidu ofanzivnog skoka, stare boljke Partizana i samo zahvaljujući njemu su uspevali da održavaju priključak. Vildosa je dodao malo svoje „magije“ i pogotkom za tri uz zvuk sirene vratio meč na posed razlike pred drugu deonicu.

Bio je Partizan bolji rival i u drugih 10 minuta tokom kojih je Zvezda nastavila svoje mučenje sa izgubljenim loptama (poluvreme završili sa njih 10, naspram Partizanovih četiri).

Otvorili su deonicu sa serijom od pet poena bez odgovora protivnika, ali se crveno-beli vraćaju nakon čega sledi obračun Egzuma i Nedovića i povratak Zvezde na zaostatak od samo jednog poena. To je bio samo prvi put od mnogih kada je domaćin prišao toliko blizu i posle toga doživeo blokadu zbog koje nije mogao da preokrene rezultat.

Epilog je uvek bio takav da je Partizanu dopušteno da se ponovo razigra, o čemu svedoči još jedna prednost od osam poena sa kojom su otišli na poluvreme nakon kasne trojke Ledeja.

Niko nije mogao da predvidi ono što je usledilo u drugom poluvremenu, a to je bio napadački impotentni Partizan. Nikako nisu uspevali da stignu do koša i sve do duboko u drugu polovinu treće deonice jedine poene je postizao Dante Egzum. Zvezda je to iskoristila tek koliko da nadoknadi zaostatak iz prvih 20 minuta, ali ne i da pređe u vođstvo.