Prema izjavi pod zakletvom podnesenoj u okrugu Albani u Njujorku, navodna žrtva je rekla da je upoznala Tajsona u noćnom klubu i bila pozvana u njegovu limuzinu.

Pretpostavljala je da će povesti nju i još jednu osobu na zabavu. Dok se vozio do mjesta održavanja zabave, Tajson je pokušao poljubiti žrtvu, što je ona demantovala, prije nego ju je navodno silovao.

“Upoznala sam Miajka Tajsona ranih 1990-ih u plesnom klubu po imenu Septembers. Prijatelj i ja smo se družili s njim i vozačem njegove limuzine. Tajson nam je rekao za zabavu i zamolio nas da mu se pridružimo. Moja prijateljica je namjeravala ostaviti auto i Tajson je rekao da će je pokupiti limuzinom”, stoji u izjavi pod zakletvom.

Navodna žrtva je potom nastavila:

“Potom mi je skinuo hlače i nasilno me silovao. Kao rezultat Tajsonovog silovanja, pretrpjela sam i nastavljam patiti od fizičkih, psihičkih i emotivnih povreda”, navodi se u tužbi.

Optužbe su podignute prema novom Zakonu o preživjelim odraslim osobama u Njujorku, koji osobama koje su preživjele seksualno zlostavljanje daje jednogodišnji rok za podnošenje pritužbi koje bi inače bile spriječene zbog zastarjevanja, prenosi "My Joy Online".