Kovačević je na Tviter nalogu objavio i prvo štampano izdanje Ustava BiH koje je objavio OHR i uvodni tekst visokog predstavnika Karla Bilta, u kojem se spominju i zajednički organi.

U uvodnom tekstu, koji je potpisao Bilt, jasno je navedeno: "... i prenosi važne funkcije i ovlaštenja vlade na dva entiteta od kojih se BiH sastoji, to jeste FBiH i Republiku Srpsku, ali isto tako i ostavlja ZAJEDNIČKIM ORGANIMA one funkcije koje su od vitalnog značaja za funkcionisanje moderne države".

Odlučujući o zahtjevu Denisa Zvizdića za ocjenu ustavnosti člana pet Zakona o zastavi BiH, Ustavni sud BiH je utvrdio da ovaj član u dijelu koji glasi "zajedničkih institucija ili institucija kojom upravljaju zajedničke institucije ili koja je odgovorna zajedničkim institucijama" nije u skladu sa Ustavom BiH i ukinuo ga je. prenosi Srna.

U ovoj odluci Ustavni sud je naveo da je zakonodavac dodavanjem odrednice "zajedničke" ispred izraza "institucije" promijenio smisao člana Ustava BiH koji propisuje postojanje isključivo "institucija BiH".