Šarmantna Srpkinja bila u centru pažnje kada je ućutkala Rodžera Federera i Nika Kirjosa, a sada se ponovo našla u žiži interesovanja zbog okršaja sa Rafelom Nadalom.

Naime, španski teniser je bio opomenut od strane sudije da odigovlači sa servisima, na šta je Rafa uložio primedbu da nema dovoljno vremena za sve rituale pred serviranje i da ga mnogo požuruje.

Marijana je dobila čast da se nađe u sudijskoj stolici, a ovo je njeno drugo finale Australijan opena. Trenutno važi za jednu od najboljih teniskih sudija, a njena biografija je impozantna.

Rođena je 1987. godine u Kragujevcu, a prvu sudijsku školu završila je 2008. godine u Beogradu u organizaciji Teniskog saveza Srbije. Godine 2009. završila je tenisku školu drugog nivoa i dobila "beli bedž".

Od 2010. godine sudi i na međunarodnim turnirima, a u međuvremenu je postala vlasnica "zlatnog bedža“ za teniske sudije što je veliko priznanje jer ga u svetu imaju samo 19 muškaraca i 10 žena.

Jedna od neostvarenih želja joj je i muško grend slem finale, a nije isključeno da bi i to uskoro moglo da se dogodi u njenoj karijeri.

"Nisam planirala sve ovo, ali jednostavno se tako desilo. Počela sam kao student, jer sam želela da zaradim dodatni džeparac. Inače sam igrala tenis, bilo mi je zanimljivo da naučim nešto novo o sportu koji volim, pa sam zato i otišla u školu za teniske sudije. Sve ono što je kasnije došlo rekla bih da je plod truda i ogromnog zalaganja, baš kao i sreće, koja je svima neophodna. I dan-danas verujem da su mi se neke stvari dogodile zato što sam se našla na pravom mestu u pravo vreme“, ispričala je jednom prilikom Marijana.

Zbog svoje surove profesionalnosti i poštenja mnogi medji su je prozvali "Čeličnom lejdi".

Sa njom nema prostora za bilo kakvu raspravu, ona sve argumentovano prezentuje, odradi i njena je poslednja. Marijana Veljović godinama uživa ogromno poverenje i autoritet u svetu tenisa, a jednom prilikom je otkrila kako se on stiče.

"On se stiče znanjem, onim što pokažete na terenu. Igračima je jako bitno da pokazujete poštovanje prema njima i oni tada poštuju vas. Vrlo je bitno da razvijete taj osećaj i da ne reagujete na prvu, da ostavite prostora pola sekunde ili sekundu da biste bili sigurni da li je lopta unutra ili ne. Možda deluje mnogo kada kažete da sačekate sekundu, ali mozak vam se istrenira na takve situacije“, rekla je Marijana.

Prvo Grend slem finale upisala je u svoju biografiju upravo u Melburnu, takođe u ženskoj konkurenciji kada su se za trofej nadmetale Simona Halep i Karolina Voznijacki 2018. godine. Iste godine delila je pravdu i u finalu Dejvis kupa između Francuske i Hrvatske.