Kako je objavljeno, a mnogi svetski mediji su preneli, hrvatski tandem sudija Matija Gubica i Boris Milošević, odnosno, Severnomakedonci Gjorgi Načevski i Slave Nikolov, osumnjičeni su da su namestili najmanje sedam utakmica.

U izveštaju koji je napisala firma "Sportradar", istaknuto je da su Gubica i Milošević učestvovali u nameštaju mečeva u najjačim evropskim ligama.

Izveštaj je pripremljen još 2018. godine. Oni su primetili ukupno 26 sumnjivih mečeva odigranih između septembra 2016. i novembra 2017. godine, među njima su i mečevi reprezentacije. Sumnja se da su sudije u tim mečevima sudile za svoj inderes kako bi zaradili lični profit", piše u tekstu

Ukupno je osam tandema sudija bilo umešano na ovih 26 utakmica. 'Sportradar' je kontaktiran od strane nekoliko velikih kldioničarskoih kompanija, jer su bile uplaćene velike svote novca na nerešene rezultate na poluvremenu, kraju utakmice ili na manji broj golove. Na ovom spisku su i mečevi poznatih klubova poput Kila, Flensburga, Kjelcea, Vesprema...".

Ovaj izveštaj nije dokaz, već samo poruka da je potrebno pokrenuti istragu.

No, on je nastao još 2018. godine, ali EHF još uvek nije uradio ništa po tom pitanju.

Videćemo da li će sada kada je i šira javnost upućena u ovaj slučaj.