Ljevnaić je zahvalio Gumereru što je njegova kompanija podržala akciju i poklonili 300 pari skija, namijenjenih djeci iz cijelog regiona, navodeći da nijedno dijete neće biti odbijeno.

"Danas smo povodom Svjetskog dana skijanja podijelili 100 pari skija. Želimo da akcijama koje smo pokrenuli poput 'Hiljadu kaciga za našu djecu' i 'Budi dijete Jahorine' vratimo djecu prirodi i da zavole skijanje", rekao je Ljevnaić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, sve manje se skija zbog mobilnih telefona i igrica, zato što je skijanje skup sport, zbog čega Olimpijski centar želi da djeca zavole planinu, nauče skijati i da olakšaju roditeljima troškove.

Ljevnaić je zahvalio dosadašnjim sponzorima, navodeći da je donacija kompanije "TehnoAlpin" najveća do sada, te apelovao da se što više ljudi uključi u akciju.

On je rekao da su, uprkos visokoj temperaturi vazduha, uspjeli da otvore staze, pa rade gondola Poljice i Partizan, ski-lift Poljice i šestosjed Trnovo, zahvaljujući sistemu za osnježavanje i radnicima Olimpijskog centra koji rade 24 časa.

"Za sada je posjeta odlična, gdje imamo više od 3.000 skijaša dnevno, što je super za broj instalacija i broj staza", istakao je LJevnaić.

Gumerer je uputio iskrene čestitke LJevnaiću i njegovom timu za odličnu organizaciju Na Jahorini koja je besprijekorna.

"Smatram da je ono što oni rade zaista jedinstveno. Skijanje počinje sa djecom, a naš cilj je upravo da ih podržimo u namjeri da što više vremena provode na stazama. Zbog toga smo dali sebi zadatak da za djecu obezbijedimo veliki broj skija i na taj način ih pozovemo na druženje na snijegu", rekao je Gumerer.

On je dodao da je akcija "Hiljadu skija za našu djecu" sjajna i da je kompanija "TehnoAlpin" podržava sa velikim zadovoljstvom i ponosom.

Dobitnici skija zahvalili su Ljevnaiću, istučući da ova akcija mnogo znači mališanima.

Nakon dodjele skija mališanima u Olimpijskom baru na vrhu Jahorine, nastupio je Dječiji hor "Vrapčići".