Na više lokacija u gradu, ali i u prigradskim naseljima održavaju se koncerti različitih muzičkih žanrova.

U muzici su najprije uživali najmlađi u Kulturnoj stanici Bukovac gdje je izvedena dječija opera "Ivica i Marica", prenio je Tanjug.

U prostorijama Društva za podršku osobama sa autizmom na Novom naselju otvorena je izložba "Slikama izgrađen grad", a izložba "Dirty Records" postavljena je u SKCNS Fabrika.

 U SNP u maloj sali Sevdaliza nastupila je Danica Crnogorčević, a nastup Konstrakte i grupe Zemlja gruva u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta je posebno zainteresovao Novosađane.

 U Novosadskom pozorištu pred publikom su Šihan Vang i Ke Ma, u Sinagogi Nneka i Dejana Stojkova, u Svečanoj sali NIS-a YU grupa.

U Gradskoj koncertnoj dvorani nastupio je Tigran Hamasyan, jedan od najvećih džez pijanista današnjice koji je stigao iz Jermenije. Za nastup dobitnika prestižne evropske Eho džez nagrade tražila se karta više.

Pred Novosadskom publikom u noći dočeka su i Divanhana, Sana Garić i Svetlana Klopan, Tijana Bogićević,  Yu grupa, Đorđe David i Ivana Peters, Vojvođanski Blues Band i Tihomir Pop Asanović kao I audio-vizuelni elektronski spektakl pod nazivom "K9 Station Reunion New Year".

Tačno u ponoć u Reformatorskoj crkvi nastupaju Lajko Feliks i Aleksandar Nikolić.

Doček je uz Kaleidoskop kulture Novom Sadu donio Nagradu za najbolji evropski trend brend u oblasti kulture u novembru 2021. u Drezdenu.

Ove godine organizovan je šesti put i završnica je perioda titule Evropske prestonice kulture.