Takođe, otkriveno je da u njemu glumi Emir Hadžihafizbegović. Kako prenose hrvatski mediji, film se trenutno snima u Zagrebu i na Krku, a trebao je da bude završen još prije nekoliko godina i to pod nazivom "Moj privatni ratni zločinac", ali će se ipak zvati "Atmosfera". Film režira Ivona Juka, a producira ga Anita Juka.

Radnja filma je prema prvobitnoj ideji trebalo da prati dva gej vojnika tokom rata 90ih, ali je ipak vremenska odrednica "prebačena" na Drugi svjetski rat, pa je promijenjen i naziv filma.

Rediteljka i producentkinja nisu se oglašavale o njemu te je teško doći do informacija. Nacional.hr ističe da su uspjeli da saznaju da se radi o bivšim partizanima koji su gej, a 1957. godine u političkom obračunu neko tu činjenicu o njihovoj seksualnoj orijentaciji koristi protiv njih.

Premda su naveli da će novi naziv filma biti "Atmosfera", Emir Hadžihafizbegović je nedavno podijelio fotografiju sa seta na Krku navodeći da se radi o filmu Ivone Juke, ali je napisao da će se ipak zvati "Stranci u noći".