Podsjetimo, Đoković je imao trogodišnju zabranu ulaska u ovu zemlju nakon što je iz iste deportovan, ali krajem 2022. godine ta odluka je ukinuta, pa je Novak mogao da se spakuje i ponovo stigne u Australiju.

Na turniru u Adelejdu je u ponedeljak izgubio u dubl konkurenciji gdje je igrao u paru sa Vasekom Pospišilom, a u utorak je pobijedio Konstanta Lestijena rezultatom 6:3, 6:4 i zakazao susret sa još jednim Francuzom, Kventinom Alisom.

Nakon meča je opet bio primoran da odgovara na pitanja novinara o situaciji u kojoj se nalazio početkom prošle i ove godine.

"Mogu da kažem da je dolazak ove godine drugačiji u odnosu na ostale zbog svega što se dešavalo prije 12 mjeseci. Ali to je iza mene. Idem dalje, gledam naprijed. Došao sam nedjelju dana prije mog prvog meča. Dovoljno vremena. Zapravo, ne sjećam se kada sam došao tako rano u Australiju. Imao sam dovoljno vremena da se prilagodim na vremensku zonu, vremensku razliku i na sve što me čeka ovdje", rekao je Đoković.

Za razliku od traumatičnog spleta događaja iz prošle godine, dolazak u Australiju sada je bio potpuno normalan.

"Malo sam se šalio sa mojim timom da ću ovoga puta ući u Australiju. To se i dogodilo. Bilo je normalno, kao i svake druge godine, osim prošle. Dobro sam sletio, prošao pasošku kontrolu, pokupio stvari o otišao u hotel".

Za kraj, peti teniser svijeta ističe da je srećan što je ponovo u Australiji i da u suprotnom ne bi ni dolazio.

"Da se nisam radovao dolasku u Australiju, ne bih ni bio ovdje. Želim da budem ovdje. Drago mi je što sam do sada naišao na prijem kakav sam želio. Neću da se fokusiram na negativne stvari. Ovde sam da igram tenis i širim dobru energiju", zaključio je srpski teniser.

Đokovića, nakon turnira u Adelejdu, koji služi kao priprema za Australijan open, čeka upravo igranje na prvom grend slemu u sezoni, a na njemu će Srbin biti favorit u pohodu na rekordnu 10. titulu na tom turniru, a ukupno 22. grend slem trofej, po čemu bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom.