Kada je ljetos Inter potvrdio povratak Romelua Lukakua mnogi su već vidjeli Edina Džeku kako pakuje kofere i napušta "San Siro", ali se to nije desilo, te su dvojica sjajnih napadača postali saigrači i dijele svlačionicu "Nerozura".

Džeko je do Svjetskog prenstva bio zaista fantastičan što se ne može reći i za Lukakua koji je imao ogromnih problema sa povredama što se odrazilo i na njegove partije tokom Mundijala.

Dosta fudbalskih analitirača smatraju da Džeko i Lukaku ne mogu igrati zajedno te da je od njih dvojice višak u kombinacijama Simonea Inzagija pošto je Lautaro Martinez među sigurnim starterima.

"Sa Edinom sam uvijek imao odličan odnos. Možda ljudi ne znaju. Kad smo igrali u Premijeršipu, uvijek smo razgovarali nakon utakmica, čak i kad je on bio u Romi, a ja u svojoj prvoj godini u Interu", rekao je Lukaku te nastavio:

"Kad sam potpisao za Inter, trebao je doći i Edin. On tada nije došao, ali uvijek imamo to međusobno poštovanje. Sada kada sarađujemo na terenu, imamo potpuno različite karakteristike, ali možemo pomoći jedan drugom."

"Edin više voli igrati i otvarati prostor, a meni to daje priliku da više napadam prostor. Onda kada dođemo do kaznenog prostora, obojica možemo otvoriti obje strane ili se okrenuti."

"Mislim da mogu igrati sa svakim, čak i s njim, pa čak i s Lautarom. Onda zavisi o izboru trenera."

"Možemo igrati i sva trojica zajedno sa Lautarom na poziciji 'desetke' te ja i Edin naprijed. A tu je i Korea. Fizički smo dobro, sada moramo dati sve od sebe za Inter."

"Dijamant" je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 12 golova te upisao sedam asistencija, dok "Big Rom" na samo odigranih šest mečeva ima dva gola i asistenciju, prenosi "SportSport".

Inter novu sezonu Serije A nastavlja u srijedu derbijem protiv Napolija. Prema najavama napad "Nerozura" će predvoditi upravo Džeko i Lukaku.