Može li jedan krokodil biti dobar prijatelj i još bolji pjevač? Ako pitate obitelj Primm - može! Od 29. decembra BH kino publika imat će priliku pogledati dugoočekivani kino hit Lil, Lil, krokodil! Ovo nije običan porodični film jer je glavnom junaku, krokodilu Lilu, glas posudila svjetska muzička zvijezda Shawn Mendes! Ako vam ovo zvuči primamljivo i nestrpljivi ste, film možete pogledati od 29.decembra u svim BH kinima i bioskopima.

Foto: Ustupljena fotografija

Ono što će sigurno razveseliti roditelje i najmlađe jest da je ovaj film sinkronizovan na naše jezike a pjesme će ostati u originalnoj izvedbi Shawna Mendesa. Također, na muzičkim numerama iz filma sudjelovali su autori muzike iz hitova Najveći showman te La La Land. Dakle, zabava, avantura i odlična muzika - izvrstan film za ove praznike.

U ovom veselom ostvarenju ne oduševljava samo glas Shawn Mendesa već su tu i vrlo poznata lica poput Javiera Bardema, Constance Wu, Scoota McNairyja, Bretta Gelmana i drugih. Navedeni glumci odlično su se snašli među ulogama gdje su u prvom planu obitelj Primm, zabavljač Hector te čangrizavi susjed gospodin Grumps. Na kraju svega, kao šlag na tortu, na režiji i scenariju su sudjelovali Josh Gordon i Will Speck koji već imaju bogatog iskustva u komedijama i porodičnim filmovima. Zato, ovi praznici kao da su stvoreni za dobru zabavu i muziku uz film Lil, Lil, krokodil.

Karizmatični zabavljač Hector P. Valenti (dobitnik nagrade Oscar® Javier Bardem) tražeći nešto neobično i "magično" za svoje nastupe pronalazi malenog krokodila koji pjeva, krokodila Lila. Ali spletom okolnosti, Hector je primoran otići na putovanje te ostavlja Lila u potkrovlju svog stana. U međuvremenu, u stan useljava tročlana obitelj Primm koja ubrzo otkriva svog novog cimera. I dok najmlađi član s oduševljenjem prihvaća novog prijatelja koji mu je podrška u novoj okolini, njegovi roditelji  su skeptični oko krokodila u kući. Ipak, brzo shvaćaju da Lil unosi mnogo radosti i pozitivnih promjena u njihovim životima. Njihov idilični život će se zakomplikovati kada pohlepni susjed Grumps (Brett Gelman) krene u lov na "neobične pojave" u zgradi pa Lilu ne preostaje ništa drugo nego da javnosti dokaže da je bezopasan i da ima pjevački talent.

C2 film, zvanični zastupnik studija Sony za BiH „Lil Lil Krokodil“, koji je sinhronizovan na naše jezike pa ga mogu pratiti i oni najmlađi gledatelji, donosi na repertoar svih BH kina i bioskopa od 29.decembra. Uz ovu veselu porodičnu komediju C2 Film želi svim građanima BiH Sretnu i uspješnu 2023.godinu!

Lil, Lil, krokodil – Od 29.decembra u BH kinima i bioskopima!