Ispitivanje je trajalo pola sata, prenosi Index. 

Sudija mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor. Zbog opasnosti od ponavljanja djela, narednih će nekoliko sedmica napadač provesti u Požegi. 

Majci koja ga je čekala pred Sudom samo je dobacio da ga odmah tamo i vode policijski službenici koji su s njim u pratnji, piše PlusPortal. 

"Osumnjičen je za kazneno djelo nanošenje teške tjelesne ozljede, za što je propisana kazna od šest mjeseci do pet godina. Ovaj je slučaj u nadležnosti Općinskog suda u Slavonskom Brodu", kazao je portparol Županijskog suda Slaven Vidmar.

  Napadač je nešto prije podneva opet doveden na Županijski sud. Osumnjičenog je ispred zgrade Suda dočekala majka, zamolivši policajce u pratnji neka dopuste da ga "barem poljubi", piše Plus Portal.

Podsjetimo, Ministarstvo obrane potvrdilo je da je njihov zaposleni bio jedan od učesnika tuče u Slavonskom Brodu, u kojoj je pretučen mladić obučen u Djeda Mraza. Policija je juče objavila, vezano uz tuču u subotu u Slavonskom Brodu, da su uhapšene osobe u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine.

Iako se nagađalo da je u tuči učestvovao i hrvatski vojnik i premda se MORH oglasio odmah nakon događaja osuđujući takav postupak, sinoć su za Dnevnik Nove TV potvrdili da je uhapšeni i ranije bio pod kaznenim postupskom.

"Prema podacima Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH vojniku za kojeg pitate izrečena je stegovna kazna i mjera 2021. godine. Također prema podacima dobivenim iz Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH od 2018. do danas navedeni vojnik četiri je puta dobio nagradni dopust.

Riječ je o djelatnoj vojnoj osobi i takvo ponašanje sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama RH predstavlja kršenje vojne stege.

Stegovni postupak je u nadležnosti Oružanih snaga RH i protiv navedene osobe provest će se sve radnje u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama RH vezane uz stegovni postupak i njegov daljnji status u službi. Kazneni postupak je u nadležnosti tijela s kojima surađuje Vojna policija", saopštio je MORH.