Tokom novembra, koji u ovom delu svijeta važi za jedan od mjeseci sa najnižim intenzitetom saobraćaja, srpska nacionalna avio-kompanija ostvarila je rast od 113 odsto u broju prevezenih putnika, odnosno dvostruko više nego u novembru 2021. godine, saopšteno je iz Er Srbije.

Kako se navodi, u poređenju sa novembrom rekordne 2019. godine, takođe je zabilježeno povećanje i to od 15 odsto.

"Za prvih 11 mjeseci ove godine prevezli smo preko 2.500.000 putnika. To je milion putnika više u odnosu na prošlu godinu. Kada pogledamo unazad, najuspješnija godina Er Srbije bila je 2019. kada smo, od januara do novembra, prevezli tek za četiri odsto više putnika nego ove godine. Nastavljamo da pratimo kretanje i nadamo se da su dobri rezultati u 2022. godini uvod za još bolju 2023", izjavio je direktor komercijale i strategije Er Srbije Boško Rupić.

Dodaje se da je, tokom novembra, Er Srbija obavila 2.536 letova sa beogradskog aerodroma, kao i aerodroma u Nišu i Kraljevu, čime je za 10 odsto premašila ukupan broj letova iz novembra 2019. godine.

Iz Er Srbije navode da su tokom novembra među najtraženijim destinacijama bili Pariz, Njujork, Cirih, London, Istanbul, Podgorica i Amsterdam.