"Mi nismo razgovarali o jednom ministarstvu ili dva, već smo razgovarali po dubini da naši ljudi uđu u vlast, u Vladu RS", istakao je Hurtić, koji poput svojih prethodnika iz SPS, DNS i NPS nije želio govoriti o mogućim imenima i prijedlozima za ministre.

"Mi smo danas samo općenito razgovorali, nije se razgovalo konkretno o pozicijama. Ovo je bilo, koliko sam ja razumio, sastanak o tome da li želimo ući u Vladu RS", rekao je Hurtić.

On je potvrdio da će kandidat Pokreta za državu za mjesto potpredsjednika Narodne skupštine RS biti Mirsad Duratović.

"On je naš kandidat za potpredsjednika NSRS. U srijedu je Skupština. Nadamo se da će dobiti podršku", rekao je Hurtić.

On je govoreći o priči za četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koji će biti biran iz Republike Srpske, kazao da ima informaciju da će se opozicija u Republici Srpskoj u utorak sastati sa Nerminom Nikšićem, liderom SDP i predstavnicima ove stranke, koja i nosi najveću odgovornost za tog delegata, te da je opozicija iz Srpske spremna da podrži delegata kog predloži SDP.

"Ja sam čuo da je opozicija iz Republike Srpske čak spremna da podrži Vojina Mijatovića kao četvrtog delegata. Ako su oni spremni za to, naravno da ćemo biti sretni da podržimo svog čovjeka", rekao je Hurtić.

Na pitanje kako će se ponašati ukoliko se u NSRS bude odlučivalo o pravu veta, ukoliko ga podnese srpski član Predsjedništva BiH, Hurtić je poručio da je stav bošnjačke strane jasan po tom pitanju i da Pokret za državu to neće podržati.

"Mi smo tu direktni", zaključio je Hurtić.