Kako se navodi u optužnici od 1. januara 2016. do 31. decembra 2019. godine Glamočak, kao predsjednik Lovačkog udruženja "Uzlomac" Kotor Varoš, bez odluke Upravnog odbora, omogućio točenje goriva u druga privatna vozila koja nisu bila registrovana na pomenuto udruženje, dok je za točenje goriva u ladu od udruženja nije sačinio putne naloge iz koji bih bila vidljiva svrha i opravdanost korištenja vozila, te je kod jednog preduzeća iz Kotor Varoša natočeno i plaćeno gorivo u iznosu od 12.147 KM, na koji način je sebi i trećim licima omogućio pribavljanje imovinske koristi u pomenutom iznosu.

Takođe, od 1. janura 2016. do 31. decembra 2018. godine obavljajući istu funkciju u pomenutom udruženju bez sačinjavanja odluke iz koje bi bilo vidljiva svrha i opravdanost plaćanja, iz blagajne udruženja naložio plaćanje a da to nije opravdano vjerodostojnim računima kojim se pravdaju ti troškovi ili drugom vjerodostojnom finansijskom dokumentacijom, na koji način je Glamočak sebi i trećim licima omogućio pribavljanje imovinske koristi od 26.543,50 KM i ujedno oštetivši Lovačko udruženje "Uzlomac" Kotor Varoš za naznačeni iznos.

"Dakle, osumnjičeni Nedeljko Glamočak, kao službeno lice iskoristio je svoj službeni položaj i sebi i drugima pribavio imovinsku korist i drugom nanio štetu, a što sve prelazi iznos od 10.000 KM, čime je počinio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", zaključuje se u optužnici.