Fantastična prva četvrtina Partizana na gostovanju Barseloni, igrali su izabranici Željka Obradovića dobro u odbrani što je donijelo rezultat.

Bez izgubljenih lopti u ovoj dionici je nešto što je "hajlajt", ali je nešto slabiji šut iz igre uslovio i razliku od samo 4 poena u korist crno-bijelih, ako ovo "samo" smijemo uopšte da iskoristimo jer Partizan gostuje jednom od najjačih klubova Evrope.

Kalinić je držao Barsu, bio najefikasniji na startu sa pet poena i jednom trojkom, ali na drugoj strani nekoliko raspoloženih igrača, najviše Egzum i Ledej koji su igrali sa dosta samopouzdanja.

Imao je Partizan početkom druge dionice i 6 poena razlike, ali je onda  Abrines pogodio trojku, ušlo se u egal, a onda četiri poena Da Silve, pa poeni Šanlija sa linije za slobodna bacanja, a ekipa Željka Obradovića nije pronalazila put do mrežice. Nakon faula Egzuma u napadu, Obradović je dobio tehničku jer je dva puta bio u sukobu sa sudijama, pa se serija Barselone nastavila, bilo je i 39:30, ali se tek onda probudio Lesor.

Podigla je Barselona nivo agresivnosti u nastavku. Već na startu je Obradović tražio tajm-aut, a domaćin je imao punu kontrolu utakmice, bilo je i veoma ubedljivih 56:42.

Sve je bilo jako loše u napadu, Barselona je uspjela da "zaključa" svoj koš, pa je imala na kraju treće dionice i 14 poena razlike. Sredinom posljednje četvrtine bilo je na semaforu 69:52, mnogi su se već tada pomirili sa sudbinom, ali onda trojka Anđušića, potom i poen Lesora za 69:56.

Obradović je Pantera i Nanelija praktično odmarao u drugom poluvremenu jer za dva dana sledi izuzetno bitna utakmica sa Real Madridom. Svakako, četiri minuta je Barselona bila bez koša, ali onda Kjurik pogađa trojku čime je, čini nam se, stavio tačku na ovaj meč.

Imao je Partizan novi trzaj preko Anđušića, potom je trojku pogodio Smailagić za 74:66, ali je bilo kasno...

Anđušić je praktično bio jedini raspoložen u napadu, postigao je 21 poen, Naneli je bio sledeći sa 10 poena, svega šest trojki Partizana (Anđušić polovinu) je bilo premalo za neki ozbiljan rezultat večeras.

Napominjemo i povredu prsta Smailagića, nadamo se da nije ništa ozbiljno.

Kod Barselone najefikasniji je bio Laprovitola sa 13, Satoranski je imao 11, a Nikola Kalinić je imao 9 poena.

(Sportske.net)