Prvi na razgovore stigla je delegacija DEMOS-a koju predvodi njen lider Nedeljko Čubrilović. Pored njega su i Boran Bosančić i Spomenka Stevanović.

DEMOS očekuje da bude dio buduće Vlade, a kako su to saopštili u nekoliko navrata, nadaju se da će dobiti dva ministarstva, a sve, kako su naveli, po osnovu dobrog izbornog rezultata ove stranke.

U medijima se već desetak dana spekuliše da će upravo Čubrilović, koji nije uspio dobiti mandat narodnog poslanika za 11. saziv, biti imenovan za novog ministra saobraćaja i veza Republike Srpske.

Tu funkciju, podsjećamo, Čubrilović je već obnašao, a u posljednje četiri godine bio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

U Palatu Republike, danas bi trebalo da stignu i ostale partije parlamentarne većine, kako bi sa Dodikom utanačili detalje oko raspodjele vlasti.

Na sastanak bi trebalo da stignu i DNS, SPS, te Pokret za državu, pa će biti zanimljivo ispratiti šta će im biti ponuđeno i da li će im uopšte nešto biti ponuđeno.

Podsjećamo, na sastanak sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom nisu se odazvali predstavnici tri opozicione stranke, a ti sastanci bili su zakazani u 12 časova.