Tužilaštvo Brčko distrikta BiH teretilo ga je da je 2016. godine pokušao prevariti brčanske institucije da od preduzeća "S-LIST" d.o.o  izvrše narudžbe, a prvo im je uručio navodne besplatne primjerke, zatim im je za CD-ove ispostavio visoke fakture.

Veselinović, državljanin Hrvatske je direktor pomenutog preduzeća i optužen je da je angažovao njemu poznatu osobu, kako bi po njegovim uputstvima u Brčkom na prevaru prodavala službena glasila.

Kako je navedeno u optužnici, jedan od njegovih prodajnih agenata najprije je posjetio tadašnjeg zamjenika gradonačelnika rekavši mu da ima obavezu Vladi distrikta Brčko uručiti besplatne primjerke CD-ova s državnim i entitetskim službenim glasilima.

"Znajući da se CD-ovi ne mogu otvoriti, niti koristiti, on je zamjenika gradonačelnika naveo da potpiše i pečatom Vlade Distrikta ovjeri bjanko narudžbenicu objasnivši mu da će mu to služiti samo kao dokaz da je uručio poklon. Zatim je, naknadno, bjanko narudžbenicu popunio podacima o navodnom naručiocu, količini i cijeni, te je ovjerio pečatom  preduzeća S-LIST Sarajevo, da bi zatim Vladi Distrikta ispostavio fakturu na iznos od 14.040 KM", navodi se u optužnici.

Na isti način, Veselinović je, kako se navodi, pokušao izvesti prevaru i u Skupštini Brčko distrikta BiH tražeći od ove institucije isplatu  7.020 KM.

Dalje se navodi da je Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH i JP Putevi Brčko, pokušao oštetiti za iznose od po 3.744 KM.

"Veselinović je po prijavi  tadašnjeg zamjenika gradonačelnika razotkriven i spriječen u daljnjim prevarnim namjerama, a nakon istrage, tokom koje je utvrđeno da je u istoj namjeri posjetio brojne brčanske institucije. Tužilaštvo Distrikta optužilo ga je za pokušaj krivičnog djela Prevara u privrednom poslovanju. Nakon glavnog pretresa pred Osnovnim sudom, dokazane su sve optužbe Tužilaštva, pa je Veselinović osuđen u prvostepenom postupku. Apelacioni sud distrikta Brčko odbio je žalbu Veselinovića, te je u cijelosti potvrdio presudu Osnovnog suda kojom je tako pravosnažno osuđen za pokušaj prevare u privrednom poslovanju", rekli su iz Tužilaštva Brčko.