Mundijal će za ovog igrača biti drugo je veliko takmičenje u karijeri. Napadač „vatrenih“ stekao je iskustvo na lanjskom Evropskom prvenstvu koje je odigrano pod određenim restrikcijama s obzirom na pandemiju virusa korona.

“Sada prevladavaju potpuno drukčiji osjećaji u odnosu na Euro koji se održavao u vrijeme kovida. Prošlog ljeta nismo imali pravi osjećaj velikog natjecanja. Svjetsko prvenstvo je i veća smotra i velika pozornica za sve naše igrače. Konkurencija? Velika, ali to je normalno u hrvatskoj reprezentaciji. Kvaliteta je ogromna. Ne opterećujem se time, svi ovdje imamo isti cilj. Tko god od igrača bude igrao i zabijao, biće dobro”, ističe Petković.

Hrvatska u Kataru brani srebro iz Rusije.

“Ne stavljamo si veliki pritisak na leđa. Nemamo razloga slušati bilo kakva predviđanja o favoritima za osvajanje naslova svjetskog prvaka. Idemo korak po korak, imamo svoj cilj, okrenuti smo našoj momčadi i maksimalno fokusirani. Na kraju će se na terenu pokazati tko je bio u pravu kad su u pitanju predviđanja”.

Među napadačima „vatrenih“ velika je koncentracija kvalitete, bez obzira na to što se o toj poziciji u javnosti vode velike polemike.

“Ne dotiču me takvi tekstovi i nagađanja. Isključivo sam fokusiran na sve što mogu popraviti na sebi i na to čime ja mogu doprinijeti reprezentaciji. Imamo raznovrsne i jako dobre napadače. Nismo možda toliko postigli na reprezentativnom ili inozemnom planu, ali imamo kvalitetu. Hrvatska se nema čega bojati”.

Prva utakmica protiv Maroka puno toga može odrediti.

“Maroko je jako dobra momčad. Tek ćemo napraviti video-analizu, ali poznajemo njihove pojedince, znamo kakvi su igrači. Vjerujem da ćemo znati odgovoriti na pravi način i da ćemo u toj utakmici biti na optimalnoj razini”.