Ta tema nametnula se sama po sebi jer je Tarantino kod Kimmela gostovao zbog promocije svoje nedavno objavljene knjige "Cinema Speculation".

Kako piše The Independent, u toj knjizi, koja je opisana kao kombinacija memoara, holivudske povijesti i teorije filma, Tarantino piše da postoji "vrlo malo savršenih filmova", ali da je "Teksaški masakr motornom pilom" jedan od njih.

Riječ je hororu reditelja Tobea Hoopera iz 1974. koji je postao je kultni klasik, a ovaj Tarantinov izbor nije začudan obzirom na količinu nasilja u njegovim filmovima i koje je njegov zaštitni znak.

Na pitanje voditelja Jimmyja Kimmela koje druge filmove smatra "savršenim", Tarantino je odgovorio: "Pa, nema ih puno, što samo govori koliko je forma filmske umjetnosti teška. I gledajte, kada kažete savršeni filmovi, govorite o estetici bilo koje pojedine osobe. Savršeni filmovi na neki način kombinuju sve njih više ili manje. Možda to nije tvoj ukus, ali ne možeš reći ništa protiv.", objasnio je Tarantino.

Dobitnik Oskara naveo je još pet filmova za koje smatra da se uklapaju u tu kategoriju, od kojih nisu svi po njegovom ukusu, a neki naslovi mogli bi i začuditi. Tu su gotovo očekivano "Ralje" (1975.) i "Egzorcist" (1973.), ali i primjerice "Annie Hall" (1977.), romantična komedija Woodyja Allena.

"Neki bi ljudi mogli reći da je među njima i ‘Mladi Frankenstein‘ iz 1974., što mogu razumjeti", kazao je Tarantino te ovom popisu pridodao i "Povratak u budućnost" (1985.).

Tarantino je takođe naveo i vestern "Divlja horda" Sama Peckinpaha iz 1969. kao mogućeg kandidata, no onda se predomislio jer su "nesavršenosti tog filma postale dio njegove slave", a ovdje su tema savršeni filmovi.

(Jutarnji)