Tri prvoplasirane selekcije iz ove grupe idu u drugu fazu takmičenja, a reprezentativke Srbije po svemu što su prikazale u ova tri meča, realno nisu zaslužile da se nađu u tom odabranom društvu.

Selektor Bregar je prije početka ovog šampionata imao mnogo problema da sastavi najbolju ekipu. Nekoliko igračica nije moglo na Evropsko prvenstvo, jer nisu tri puta vakcinisane protiv koronavirusa, nekoliko njih je povrijeđeno, a Jelena Agbaba je trudna, pa se nije moglo ni previše očekivati od reprezentacije Srbije na ovom takmičenju, ali su se nadali pobjedi bar protiv Slovenije, što je moglo da Srbiji donese i prolaz u drugu rundu.

Prvo poluvrijeme protiv Slovenije je reprezentacija Srbije večeras odlično odigrala, uspjela je da stekne rezultatsku prednost koja je maksimalno iznosila četiri gola razlike, a na poluvrijeme je otišla sa ''plus dva'' - 15:13.

Međutim, početkom drugog poluvremena srpski napad je potpuno stao, igračice nisu imale ideju kako da probiju slovenačku odbranu, pa šest-sedam minuta nisu uspjele da postignu gol.

To je, naravno, domaća selekcija iskoristila da napravi preokret, uz to ni golmanke Srbije nisu uspjele da dođu do izražaja i uđu u serije odbrana, pa je do kraja Slovenija konstantno bila u prednosti i zasluženo ostvarila drugu pobjedu u ovoj grupi, poslije trijumfa i nad Danskom na startu takmičenja.

U srpskom timu izdvojile su se Radosavljević sa šest i Stojiljković i Liščević sa po četiri pogotka.

Ko će biti pobjednik ove grupe odlučiće večerašnji duel Švedske i Danske od 20.30 časova.