Vučić je otkazao sve posjete u inostranstvu i izvinio se predsjedniku Egipta Abdelu Fatahu el Sisiju zbog otkazivanja prisustva na velikom skupu COP 27, koji se održava u Šarm el Šeiku od 7. novembra.

Na skupu će učestvovati svi svjetski lideri – od američkog predsjednika Džozefa Bajdena, predsjednika Francuske Emanuela Makrona, predsjednice Evropske komisije Ursule Fon der Lajen, Muhameda bin Zajeda i drugih, prenosi RTS.

Vlada Srbije održaće sutra sjednicu na kojoj će predsjednik Aleksandar Vučić podnijeti izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa KiM, koji su najavili povlačenje iz svih prištinskih institucija zbog posljednjih poteza premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija. 

Sjednica će biti održana u 10 sati u Palati Srbija.

Nakon toga predsednik Vučić sastaće se sa ambasadorkom Kine Čen Bo, a potom i sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Predsjednik Srbije sastaće se sutra u Patrijaršiji sa Sinodom SPC. Vučić će patrijarha i Sinod upoznati sa najnovijom situacijom na Kosovu i Metohiji. 

Takođe, Vučić će se danas u 18.30 sastati i sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.